neděle 3. října 2010
Je špatné proflákat celou sobotu?
Už se mi to dlouho nestalo. Většinou totiž v sobotu, když nejsem zrovna v práci, doháním resty kolem zahrady, domu, nebo jedu koupit cokoliv potřebného. Přes týden toho jaksi moc neudělám. Když končím v šest večer, mám sotva sílu poklidit děti. Tak je sobota mým šestým pracovním dnem. Ale včera jsem si dovolil zrušit sobotu a udělat si neděli. Tak budu mít dvě neděle v týdnu. Globálně neděli, jako den odpočinku uznává jen můj otec, coby čerstvý důchodce. Myslím, že mu to může být jedno, který je den. Jelikož v pátek byl v televizi výjmečně koukatelný program (miluju, když Jet Li hraje přiblblýho), v sobotu jsem si trochu přispal. A z toho jsem byl patrně tak znaven, že krom obědu, za který by mě děti s klidem mohli zažalovat pro pokus o vraždu, jsem neudělal lautr nic. A dneska mám výčitky svědomí. Ne kvůli jídlu. Myslím, že dvě neděle v týdnu nejsou dobré. Proto vyměním neděli za včerejší sobotu a půjdu něco dělat. Vařit nemusím, jídla ze včerejška zbylo dost.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Pokus o vraždu? To se mi líbí. To vypadá, jako když vařím (vařím, ne peču) já. Naštěstí jsou momentálně mým nejoblíbenějším jídlem špagety Carbonara a špagety se sýrovou omáčkou, kde se teoreticky nedá nic zkazit. A záložní rýžové chlebíčky mám ve skříňce vždy. A dvě neděle? Hmm, kéž bych si to mohla dovolit. Ale to bych asi nedokončila ročník.
OdpovědětVymazatVěř mi, že já bych zkazil i ty špagety. Ale jelikož jsem bojovník, tak se nevdzávám. Jestli tě zajímá, co jsem vařil, vez, že to byly ty nudle, o kterých si psala. Jenomže mě se to jaksi neosmažilo. Tudiž jsme měli takovou kalorickou bombu, ze které tekl olej. A to jsem to zkoušel už podruhé. No nevim, kde dělám chybu. Ale o víkendu budu třeba péct ty šneky, o kterých si taky psala. Už jsem dokonce dostal instruktáž o tom, jak se dělá kvásek. No, v pondělí napíšu.
OdpovědětVymazatNudle? Hmm, tak to si nevzpomínám. Pokud nemáš na mysli výše uvedené špagety. Pak věz, že jsem je v životě nedělala a jejich přípravu ovládám pouze teoreticky. Včera jsem se pokoušela o sýrovou omáčku, ale vylezlo z toho takové něco, že napříště nechám vaření povolanějším. Mým posledním hrdinským kouskem (když nepočítám boje s vajíčky, které si prostě dělají, co chtějí) bylo smažení cuketových bramboráčků. A kupodivu dopadlo líp než ta včerejší sýrová hmota.
OdpovědětVymazatKvásek nemám ráda od té doby, co jsem chtěla udělat lívance s kvasnicema a, no, těsto jsem zahřála a za tepla vylila ...
Aha. No tak to byl někdo z tvých odkazů. Já se obecně do vaření nehrnu. Ale jsou takové stavy.
OdpovědětVymazat